گرفتن کارت سوخت المثنی چقدر طول می کشد؟
به نقل شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی ایران، سالانه حدود ۱۰ درصد از مردم کارتهای خود را در جایگاههای سوخت فراموش میکنند یا در محل دیگری گُم میکنند. اگر کارت سوخت در جایگاه مفقود شود، راننده میتواند تا سه روز با کارت ماشین و کارت شناسایی نسبت به اخذ آن اقدام کند. پس از گذشت سه روز، کارتها به شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی ارجاع داده میشود. درصورتیکه کارت را گم کردید، سریعا آن را بسوزانید و سپس باتوجهبه مواردی که در ادامه این مطلب به شما خواهیم گفت، نسبت به اخذ کارت سوخت المثنی اقدام کنید. پس از مطالعه این مقاله با مدارک و روشهای گرفتن کارت سوخت المثنی آشنا خواهید شد.
مدت زمان سه ماهه صدور کارت سوخت المثنی
بر اساس گفتههای شرکت ملی پخش فراوردههای نفتی، مدت زمان صدور کارت سوخت المثنی سه ماه است. با این حال در بعضی مواقع بهخاطر بالا بودن تعداد درخواستها این زمان کمی طولانیتر میشود؛ اما با مدیریتهایی که توسط شرکت پخش فراوردههای نفتی صورت گرفته است، این زمان تا دو ماه نیز کاهش خواهد یافت. توجه داشته باشید که در صورت مفقود شدن کارت تا اخذ کارت سوخت المثنی باید از بنزین سهمیه آزاد استفاده کرد.
برخی از افراد وجود دارند که خودرو اقساطی خریداری کردهاند. اگر شما هم جزو این دسته هستید، نگران نباشید. پس از تحویل خودرو، کارت سوخت را از محل تحویل ماشین دریافت خواهید کرد. درصورتیکه پس از مدتی کارت را گم کردید، برای پیگیری کارت سوخت ادامه این مطلب را از دست ندهید.
مدارک لازم؛ مهمترین اقدام برای دریافت کارت سوخت المثنی
بهدلیل جلوگیری از سواستفادههای احتمالی، امکان درخواست دریافت کارت سوخت المثنی به صورت اینترنتی وجود ندارد؛ بنابراین مالک یا وکیل او با بههمراه داشتن وکالتنامه اصلی با قید کلمه «کارت سوخت» با مدارک زیر میتوانند نسبت به پیگیری کارت ماشین به پلیس +۱۰ مراجعه کنند.
- اصل و کپی برگ سبز خودرو
- بیمه نامه شخص ثالث خودرو
- شناسنامه و کارت ملی مالک اصلی یا وکیل او برای احراز هویت
- آدرس کامل پستی همراه با کد پستی
- رسید پرداخت مبلغ (مبلغ مربوطه، فقط از طریق دستگاه پوز موجود در دفاتر پلیس ۱۰+ قابل پرداخت است)
- فرم تکمیل شده
اگر قصد مراجعه به مراکز فروش اقساطی را برای تحویل ماشین جدید دارید و کارت سوخت خودروی قبلی را گم کردهاید، باید نسبت به اخذ کارت سوخت آن اقدام کنید؛ چرا که خریدار خودروی قبلی ماشین را با کارت سوخت خریداری میکند. مراکز فروش اقساطی خودرو پس از تحویل ماشین، کارت سوخت را به مشتری تقدیم میکنند.
روشهای پیگیری کارت سوخت المثنی؛ حضوری و غیر حضوری
پس از ارائه مدارک به پلیس +۱۰ و استعلام سند خودرو یک کد تحت عنوان «کد رهگیری» به شما داده میشود. با این کد بهراحتی میتوانید برای پیگیری کارت سوخت المثنی اقدام کنید. در ادامه با انواع روشهای پیگیری کارت سوخت جدید آشنا خواهیم شد. تفاوتی نمیکند که نیسان قسطی خریداری کردهاید یا پرادو نقدی؛ این مراحل برای هر مدل ماشین با هر شرایطی صدق میکند.
مراجعه به سایت نیروی انتظامی؛ آسانترین راه پیگیری کارت سوخت
راحتترین و سریعترین روش پیگیری کارت سوخت المثنی از طریق سایت نیروی انتظامی است. در بخش پیگیری کارت سوخت، پلاک خودرو را وارد کنید. اکنون سایت، کد مرسوله را در اختیار شما میگذارد. در ادامه وارد سایت پست به نشانی post.ir شوید و کد را وارد کنید. حالا میتوانید مراحل صدور کارت سوخت جدیدتان را مشاهده کنید. این مراحل برای شرایط مزدا قسطی یا سایر مدلهای ماشین یکسان خواهد بود.
پیامک؛ یکی از روشهای ساده برای پیگیری کارت سوخت المثنی
بنا به هر دلیلی اگر به سایت نیروی انتظامی دسترسی نداشتید، برای پیگیری کارت سوخت خود از طریق پیامک اقدام کنید. این کار را با ارسال شماره VIN کارت خودرو یا موتور به شماره ۱۱۰۱۲۰۲۰۴۰ انجام دهید. برای رهگیری کارت سوخت المثنی خودرو باید از قالب V*VIN و برای موتور از قالب M*VIN استفاده کنید. در واقع حروف V و N ثابت هستند. اگر زمان خرید پژو ۲۰۷ اتومات یا مدلهای دیگر فروشنده کارت سوخت را به شما تحویل نداد، نمیتوانید کارت المثنی بگیرید. باید نسبت به اخذ کارت سوخت بهصورت دیگری اقدام کنید.
پلیس +۱۰؛ شیوه حضوری پیگیری کارت بنزین ماشین المثنی
روش آخر برای پیگیری کارت سوخت المثنی، مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ نام دارد. شما میتوانید با مراجعه به همان دفتری که درخواست خود را ثبت کردهاید، روند دریافت کارت خود را جویا شوید. به دلیل مشغله کاری اکثر افراد، روش حضوری در آخرین مرحله قرار میگیرد.
اگر در زمان تحویل کارت سوخت المثنی از پست حضور نداشتیم چه کنیم؟
اگر در زمان تحویل کارت سوخت المثنی توسط مامور پست در خانه یا محل تحویل حضور نداشتید، کارت به اداره پست مرجوع میشوید. در این شرایط مالک یا یکی از بستگان با در دست داشتن مدارک شناسایی معتبر میتواند مرسوله را تحویل بگیرد. درصورتیکه کارت به شرکت ملی پالایش و پخش فراوردههای نفتی منتقل شد و فرد تا هفت روز به این مرکز مراجعه نکرد، باید همه مراحل قبل را از ابتدا برای دریافت کارت سوخت المثنی طی کند.
برای دریافت کارت سوخت المثنی هیچ محدودیتی وجود ندارد
توجه داشته باشید که برای دریافت کارت سوخت المثنی هیچ محدودیتی از نظر زمان و تعداد وجود ندارد. شما میتوانید با مفقود شدن کارت نسبت به اخذ آن اقدام کنید. در این مقاله با مدت زمان، مدارک لازم و پیگیری کارت سوخت المثنی آشنا شدیم. اگر شما هم تجربه گم کردن و اخذ کارت سوخت المثنی را دارید آن را با ما و کاربران عزیز دیگر در میان بگذارید. در آخر به یاد داشته باشید که برای جلوگیری از مفقود شدن کارت سوخت، آن را در جای مطمئنی بگذارید. پس از استفاده از کارت قبل از هر اقدامی، کارت را از دستگاه خارج کنید و آن را در کنار مدارک مهم دیگر قرار دهید تا از مفقود شدن کارت جلوگیری کنید.
پرسش و پاسخ
نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید