عوامل تاثیرگذار روی مصرف سوخت خودروهای داخلی و خارجی بایکدیگر متفاوت هستند؛ برای مثال، میزان مصرف سوخت خودروهای داخلی به عملکرد موتور آن‌ها بستگی دارد، درحالی‌که عملکرد سیستم سوخت‌رسانی یا انتقال نیرو روی میزان مصرف سوخت خودروهای خارجی تاثیر می‌گذارد. در این مقاله، به معرفی ۷ مدل از خودروهای داخلی و خارجی کم‌مصرف بازار ایران می‌پردازیم. همچنین در مورد علت قرار گرفتن آن‌ها در لیست کم مصرف ترین خودرو در ایران توضیحاتی ارائه می‌دهیم تا با مطالعه و رعایت نکات این راهنما، هنگام انتخاب مناسب‌ترین خودرو با آگاهی بیشتری تصمیم‌گیری کنید.

۱- تارا؛ کم‌مصرف‌ترین خودروی داخلی با مصرف سوخت ۷ لیتری

تارا به نسخه بهبودیافته پیشرانه TU5 متصل به یک گیربکس ۵ سرعته دنده‌ای مجهز است و در مقایسه با سایر محصولات ایران خودرو، به‌عنوان محصولی با مصرف سوخت پایین شناخته می‌شود. طبق اعلام ایران خودرو، مصرف سوخت تارا در هر ۱۰۰ کیلومتر چیزی در حدود ۷ لیتر است که این عدد باوجود ظرفیت باک ۵۰ لیتری آن، بسیار مناسب خواهد بود؛ البته اگر به‌ دنبال خودرویی با بازدهی فنی نسبتا بالا، درعین‌حال با مصرف سوخت پایین هستید، نسخه اتوماتیک تارا را توصیه می‌کنیم. 

تارا اتوماتیک به پیشرانه ۱.۶ لیتری TU5 متصل به یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک مجهز است؛ به‌ همین دلیل در مقایسه با تارا دنده‌ای بازدهی فوق‌العاده‌ای دارد و مصرف سوخت تارا اتوماتیک فقط یک لیتر بیشتر از نسخه دنده‌ای است. حال اگر با این ویژگی‌ها قصد خرید تارا اتوماتیک را دارید، طرح خرید خودرو اقساطی ایران خودرو را توصیه می‌کنیم. در این طرح امکان خرید تارا اتوماتیک برای متقاضیان فراهم شده است تا متقاضیان این نسخه تارا را با قیمتی مناسب و همراه با شرایط ویژه خریداری کنند.

تارا؛ کم مصرف ترین خودروی داخلی

۲- چری تیگو ۸ پرو e پلاس؛ شاسی‌بلند اقتصادی مدیران خودرو

چری تیگو ۸ پرو e پلاس، یک شاسی‌بلند پلاگین هیبریدی در بازار ایران است. در زیر کاپوت این خودروی تک دیفرانسیل محرک جلو، یک موتور بنزینی ۴ سیلندر توربوشارژ با توان تولید حداکثر ۱۵۵ اسب بخار قدرت با گشتاور ۲۳۰ نیوتن‌متر و دو موتور برقی با توان تولید ۱۶۹ اسب بخار قدرت با ۵۴۵ نیوتن‌متر گشتاور قرار دارد. طبق اطلاعات منتشر شده توسط شرکت چری، فونیکس تیگو ۸ پرو e پلاس هیبریدی، پس از شارژ کامل مصرف سوختی در حدود ۱.۵ تا ۲ لیتری در هر ۱۰۰ کیلومتر خواهد داشت.

مصرف سوخت موتور بنزینی چری تیگو ۸ پرو e پلاس در بهترین حالت ممکن نیز حدود ۱.۵ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. به‌علاوه، شتاب ۰ تا ۱۰۰ چری تیگو ۸ پرو e پلاس حدود ۷.۵ ثانیه است؛ این موضوع در کنار مصرف سوخت پایین، این خودرو را به گزینه‌ای ایده‌آل برای تجربه رانندگی لذت‌بخش در مسیرهای شهری تبدیل می‌کند. ضمنا طرح فروش اقساطی تیگو ۸ پرو e پلاس در سپند خودرو را از دست ندهید؛ چراکه در این طرح  امکان خرید این خودرو با شرایط ویژه مانند تحویل فوری، سند به نام خریدار و اقساط بلندمدت برای متقاضیان فراهم شده است.

۳- حضور نیسان سیلفی با مصرف سوخت ۴ لیتری در لیست خودروهای کم‌مصرف بازار

نیسان سیلفی از جمله خودروهای وارداتی بازار ایران است. از جمله مشخصات فنی این سدان میان‌رده چینی، می‌توان به مجهز بودن آن به یک پیشرانه ۱.۲ لیتری ۳ سیلندر بنزینی و یک پیشرانه برقی سنکرون اشاره کرد. پیشرانه بنزینی نیسان سیلفی توان تولید حداکثر ۱۳۶ اسب بخار قدرت با گشتاور ۳۰۰ نیوتن‌متری را دارد و به کمک یک گیربکس تک سرعته اتوماتیک، قدرت تولید شده به محور جلو نیسان سیلفی منتقل می‌شود.  مصرف سوخت نیسان سیلفی به‌ دلیل داشتن این سیستم انتقال قدرت بهینه نیز در هر ۱۰۰ کیلومتر حدود ۴ لیتر است؛ این موضوع، آن را به کم مصرف ترین خودرو خارجی در ایران تبدیل می‌کند.

به‌علاوه، نیسان سیلفی با داشتن امکاناتی نظیر ترمز پارک برقی با اتوهلد، کنترل پایداری الکترونیکی، کنترل شروع حرکت در سربالایی، سیستم ضد لغزش  و تهویه مطبوع اتوماتیک از جمله خودروهای وارداتی بازار ایران است که کامل‌ترین تجهیزات را دارد. پس، طرح فروش اقساطی نیسان سیلفی همراه با شرایط ویژه، فرصتی ایده‌آلی برای خریداران خواهد بود تا خودرویی وارداتی را با قیمتی مناسب خریداری کنند.

مصرف سوخت ۴ لیتری نیسان سیلفی از جمله خودروهای کم مصرف بازار کشور

۴- جک K7؛ کراس‌اوور لوکس و کم‌مصرف بازار ایران

در مقایسه با کلاس‌اوورهای وارداتی بازار ایران، جک K7 از جمله جدیدترین خودروها محسوب می‌شود. همچنین فرم چراغ‌های باریک جلو و خطوط کرومی روی بدنه، جلو پنجره عریض و بزرگ، جلوه لوکس و جذابی به طراحی جک K7 بخشیده‌اند؛ این موضوع، به ثبت نام متقاضیان فراوانی در طرح  فروش اقساطی جک K7 منجر شد. البته محبوبیت جک K7 فقط به طراحی لوکس محدود نیست. چراکه وجود یک پیشرانه ۱.۵ لیتری بنزینی مجهز به توربو‌شارژ با حداکثر توان تولید ۱۱ اسب بخار قدرت و گشتاور ۲۵۱ نیوتن‌متری، مصرف سوخت ترکیبی حدودا ۷.۵ لیتری در هر ۱۰۰ کیلومتر را برای مالکان این خودرو به ارمغان می‌آورد؛ این موضوع، قرار گرفتن در لیست کم مصرف ترین خودرو خارجی در ایران را برای جک K7 را در پی داشت.

۵- رانا پلاس کم‌مصرف‌ترین خودرو داخلی به لطف مصرف سوخت ۶ لیتری

با توقف تولید ۲۰۶ هاچ‌بک و صندوقدار، رانا پلاس با پیشرانه ۱.۵ لیتری TU5 که توان تولید ۱۰۴ اسب بخار قدرت و ۱۴۲ نیوتن‌متر گشتاور را دارد و مصرف سوخت آن در هر ۱۰۰ کیلومتر به ۶ لیتر می‌رسد، به کم مصرف‌ ترین خودروی داخلی تبدیل شد. در مورد کم‌مصرف بودن رانا پلاس باید به این نکته اشاره کنیم که به لطف استاندارد آلایندگی یورو ۵، این خودرو در مقایسه با نسخه معمولی با استانداردهای آلایندگی یورو ۴ مصرف سوخت کمتری خواهد داشت. همچنین رانا پلاس با داشتن آینه‌های جانبی برقی و زه کنار همرنگ بدنه، از نظر طراحی نیز نمره قبولی را می‌گیرد؛ بنابراین باتوجه‌به این ویژگی‌های مثبت رانا پلاس، خرید این خودرو از طریق طرح فروش اقساطی رانا پلاس انتخاب هوشمندانه‌ای برای مصرف‌کنندگان است.

رانا پلاس؛ کم‌مصرف‌ترین خودروی بازار کشور به لطف استاندارد آلایندگی یورو ۴

۶- کوییک دنده‌ای؛ خودروی کم‌مصرف و مناسب برای رانندگی شهری

گروه خودروسازی سایپا در سال ۹۵ کوییک دنده‌ای را به‌عنوان هاچ‌بکی به بازار عرضه کرد که با مصرف سوخت پایین مناسب‌ترین گزینه برای رانندگی شهری محسوب می‌شود. همچنین قرارگرفتن المان‌هایی نظیر فلاپ‌های پلاستیکی در امتداد کوییک دنده‌ای، از این خودرو هاچ‌بک جذابی ساخته است که می‌تواند نظر بسیاری از مصرف‌کنندگان را به خود جلب کند و متقاضیان فراوان طرح فروش اقساطی کوییک دنده ‌ای گواه این موضوع هستند.

دلیل شناخته شدن کوییک دنده ای به‌عنوان کم مصرف ترین خودرو سایپا نیز به وجود یک پیشرانه ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی M15 مربوط می‌شود که توان تولید ۸۷ اسب بخار قدرت، ۱۲۸ نیوتن‌متر گشتاور و مصرف سوخت پایین حدودا ۷ لیتری در هر ۱۰۰ کیلومتر را دارد. همچنین سیستم انتقال قدرت کوییک دنده‌ای شامل یک گیربکس ۵ سرعته دنده‌ای قدیمی است که عملکرد و واکنش خوبی هنگام رانندگی از خود نشان می‌دهد.  

۷- جک S3؛ محصول اقتصادی کرمان موتور با مصرف سوخت ۸ لیتری

جک S3 با داشتن یک پیشرانه ۴ سیلندر ۱۶ سوپاپ تنفس طبیعی، استاندارد آلایندگی یورو ۵ و با مصرف سوخت ترکیبی ۶ لیتری در هر ۱۰۰ کیلومتر، از جمله کراس‌اوورهای اقتصادی بازار ایران محسوب می‌شود. البته با وجود برخی نواقص در طراحی و جلوه پنجره نسبتا ساده جک S3، همچنان متقاضیان بسیاری در طرح فروش اقساطی جک S3 ثبت نام می‌کنند.

جک S3؛ یکی نمونه از کلاس‌اوورهای کم‌مصرف و اقتصادی بازار ایران

انتخاب هوشمندانه از اقتصادی‌ترین خودروهای داخلی و خارجی بازار ایران

در این مقاله به معرفی ۷ خودروی کم‌مصرف داخلی و خارجی بازار ایران پرداختیم. همچنین توضیحاتی در مورد ویژگی‌ها و مشخصات این خودروها ارائه دادیم تا متقاضیان هنگام خرید هریک از این خودروها با آگاهی بیشتری تصمیم‌گیری کنند. خودروهایی مانند تارا، رانا پلاس و جک K7 از جمله خودروهای کم‌صرف بازار ایران هستند. اغلب این خودروها در هر ۱۰۰ کیلومتر مصرف سوختی تقریبا ۷ لیتری دارند؛ این موضوع، خودروهایی مانند تارا و رنا پلاس را به گزینه‌ای مناسب برای رانندگی شهری تبدیل می‌کند.  شما کدام ماشین را به‌عنوان کم مصرف‌ترین خودرو انتخاب می‌کنید؟ وجود چه امکاناتی در ماشین‌های کم‌مصرف برای شما اهمیت دارد؟ در بخش نظرات، دیدگاه خود را با ما به اشتراک بگذارید.