همه ما می‌دانیم که خرید خودروی سواری تقریبا برای هر فردی چالش برانگیز محسوب می شود. مخصوصا اگر قرار باشد که برای خرید خودرو هزینه نسبتا زیادی را پرداخت کرد. اگر بدون تحقیق و اطلاعات کافی برای خرید خودرو همچون خودروی سواری دنا پلاس، خودروی سواری تارا و… اقدام کنید، بی تردید امکان ایجاد اشتباه یا پشیمانی وجود دارد و هم باعث از بین بردن سرمایه و مال خود خواهید شد. شاید درست حدس زده باشید. ما در این مطلب قصد داریم که اطلاعاتی در خصوص مقایسه تارا و دنا را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم تا بتوانید با خیالی آسوده و اطمینان خاطر خودروی مد نظر خودتان را انتخاب و خریداری نمایید. پس در ادامه با سپند خودرو همراه باشید.

مقایسه تارا و دنا از نمای ظاهری

مقایسه تارا و دنا پلاس از نظر نمای ظاهری

دنا پلاس در کلیه نسخه هایش حاوی طرحی تکراری‌ست اما با این حال ظاهری مدرن‌تر از تارا دارد. چراغ‌های کشیده‌ای در بخش جلویی تارا تعبیه شده است ولی در خودروی سواری دنا پلاس خارق العاده‌تر هستند. قسمت جلو پنجره دنا پلاس در مقایسه با تارا امروزی‌تر می‌باشد. در بخش‌های ظاهر جلویی تارا ناهماهنگی به چشم می‌خورد و بالعکس در دنا پلاس هماهنگی خاصی در نمای جلوی آن وجود دارد. بنابراین تا به این جای مطلب دنا پلاس از تارا برتری دارد.

اتاق داخلی تارا جادارتر می‌باشد. طراحی صندلی‌ها و داشبورد در هر دو خودرو قابل قبول است اما بهتر است بدانید که انتخاب صندلی‌های مخمل در دنا پلاس و چرم در تارا بستگی به نظر و سلیقه شما دارد. به جز دو قسمت فرمان چهار شاخه و نوارهای کرومی دنا پلاس، می‌توان گفت که هر دو خودروی دنا پلاس و تارا از لحاظ اتاق داخلی هیچگونه برتری نسبت به هم ندارند.

مقایسه تارا و دنا پلاس _ امکانات و آپشن ها

امکانات و آپشن‌ها

دنا پلاس دنده ای امکانات کم‌تری در مقایسه با تارا دارد. به عنوان مثال سانروف در دنا پلاس حذف شده و فقط در دنا پلاس اتومات وجود دارد. اما در هر دو مدل خودروی تارا سانروف وجود دارد. تارا از سیستم کنترل پایداری الکترونیکی برخوردار بوده که در دنا پلاس این قابلیت قرار داده نشده است. اما با تمام این امکانات و آپشن‌ها، دنا پلاس از تارا بهتر می باشد.

مقایسه تارا و دنا پلاس توربو اتوماتیک

نمای بیرونی دنا پلاس توربو اتوماتیک از تارا اتوماتیک زیباتر است اما کابین تارا ارگونومیک‌تر می‌باشد. تارا اتوماتیک حاوی پیشرانه 1.6 لیتری دارد که تنفس آن طبیعی‌ست و از نوع TU5P می باشد و دنا پلاس توربو اتوماتیک از پیشرانه 1.7 لیتری با تنفس توربو شارژ برخوردار است. میزان قدرت تارا 113 اسب بخار و توان قدرتی دنا پلاس توربو اتومات 150 اسب بخار می‌باشد. بنابراین میزان چابکی و قدرت دنا پلاس توربو اتوماتیک از تارا مضاعف است. با مقایسه تارا و دنا توربو در این بخش می توان گفت که پلتفرم خودروی تارا و سیستم تعلیق آن امروزی‌تر می‌باشد.

دنا پلاس توربو اتوماتیک دو آپشن چراغ خوشامدگویی و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دارد که در این آپشن در تارا اتومات قرار داده نشده است. اما بهتر است بدانید که تارا اتوماتیک از امکاناتی از جمله سنسور نور، استارت بدون کلید، روکش ترکیبی چرم و پارچه برای صندلی‌های خودرو و سنسور فشار باد چرخ‌ها بهره‌مند است.

مقایسه تارا و دنا پلاس را در سپند خودرو مطالعه بفرماییدیسه دنا پلاس اتوماتیک و تارا از نظر طراحی

اگر به ظاهر خودروی تارا دقت کرده باشید متوجه خواهید شد که بدنه‌ای ساده دارد. در هنگام طراحی هم سعی شده که هماهنگی بیش‌تری به کار برده شود و تکنولوژی به روزتری داشته باشد. اما در دنا پلاس تغییرات نسبتا سنگینی را گذرانده است. ضمنا چراغ‌های عقب از نظر طراحی و ظاهر گرافیکی منحصر به فردتر از تارا می باشد.

طراحی کابین این دو اتومبیل در مقایسه با دیگر اتومبیل های داخلی، تقریبا مدرن تر است ولی داشبورد دنا پلاس به دلیل استفاده از تزئینات طرح چوب و شلوغی بیش تر، کمی لوکس تر و جذاب تر از تارا به نظر می آید. البته ناگفته نماند که متاسفانه کابین دو خودروی تارا و دنا پلاس از لحاظ ارگونومی وضعیت خیلی مناسبی ندارند و کار کردن با بعضی از امکانات و آپشن های آن خیلی راحت هم نیست.

دنا پلاس توربو اتوماتیک و دنا پلاس دنده ای از نظر ظاهری تفاوت خیلی زیادی با یکدیگر ندارند و فقط با عبارت AT 6 بر روی گلگیر جلوی سمت راننده، قابل تشخیص می باشد اما در مقابل می توان تارا اتومات را با طرح جدید جلو پنجره و رینگ های آلومینیومی، به راحتی از نسخه دنده‌ای آن تشخیص داد.

آپشن های تارا و دنا پلاس اتومات

در هر دو خودرو امکاناتی زیادی وجود دارد که برخی از آپشن های یکسان آن‌ها شامل موارد زیر می باشد:

  1. سانروف
  2. دی لایت
  3. کروز کنترل
  4. سنسور پارک عقب
  5. دارا بودن مانیتور لمسی
  6. دارا بودن دوربین دید عقب
  7. دارا بودن آینه های جانبی تاشو برقی
  8. وجود مه شکن در جلو و عقب خودرو
  9. دارا بودن کلیدهای کنترل سیستم صوتی
  10. امکان تنظیم صندلی های جلو به صورت برقی وجود دارد.

مقایسه تارا و دنا پلاس اتوماتیک از نظر ایمنی

تجهیزات دنا پلاس توربو اتوماتیک تارا

ایمنی

کنترل شروع حرکت در سربالایی

کیسه هوا

4 عدد(راننده و سرنشین جلو،جانبی سرنشینان جلو) 4 عدد(راننده و سرنشین جلو،جانبی سرنشینان جلو)

سیستم پایداری و ترمز

ترمز عقب دیسکی

ترمز ضد قفل(ABS)

ترمز جلو دیسکی خنک‌شونده

توزیع الکترونیکی نیروی ترمز (EBD)

 

ترمز عقب دیسکی

ترمز ضدقفل (ABS)

 ترمز جلو دیسکی خنک شونده

ترمز کمکی (HBA)

توزیع الکترونیکی نیروی ترمز(EBD)

کنترل کشش(TCS)

کنترل پایداری الکترونیکی(ESC)

تفاوت فنی تارا و دنا پلاس توربو اتوماتیک

مدل خودرو دنا پلاس توربو اتوماتیک تارا
پیشرانه

4 عدد سیلندر توربو شارژر و آرایش خطی سیلندرها

4 سیلندر تنفس طبیعی و آرایش خطی سیلندرها

حجم موتور

1645

1587

حداکثر قدرت

150  اسب بخار در 5500 دور

113  اسب بخار در 5800 دور

حداکثر گشتاور

215  نیوتن متر در 2200– 4800 دور

144  نیوتن متر در 4000 دور

گیربکس

6  سرعته خودکار با قابلیت تیپ ترونیک

دارا بودن حالات برفی و اسپرت

6  سرعته خودکار با قابلیت تیپ ترونیک

دارا بودن حالات برفی و اسپرت

مصرف سوخت (ترکیبی)

8.1  لیتر در 100 کیلومتر

7.3  لیتر در صد کیلومتر

شتاب (صفر تاصد)

10.5 ثانیه

13 ثانیه

حداکثر سرعت

205 کیلومتر در ساعت

190 کیلومتر در ساعت