استفاده از خودروهای برقی به یکی از مهم‌ترین راه‌حل‌های کاهش آلودگی هوا و حفظ محیط‌زیست در همه دنیا تبدیل شده است. شرکت‌های خودروسازی ایرانی نیز به اهمیت این موضوع پی برده‌اند و در سال‌های اخیر، مدل‌های متنوعی از خودروهای برقی را به بازار عرضه کرده‌اند. بهترین خودروهای برقی در ایران، تارا برقی، رانا برقی، دنا پلاس پلاگین هیبرید و ساینا S برقی هستند؛ هرکدام از این خودروها با ویژگی‌های خاص خود، توجه علاقه‌مندان به خودروهای دوست‌دار محیط‌زیست را جلب کرده‌اند. اگر شما نیز در این گروه قرار می‌گیرید و قصد خرید ماشینی برقی را دارید، در این مقاله، به بررسی کامل این 4 خودرو ایرانی برقی می‌پردازیم.

۱. تارا برقی؛ بهترین ماشین برقی ایرانی

تارا برقی با الهام از خودروهای تسلا، با همکاری ایران‌خودرو و شرکت جتکو طراحی و تولید شده است. توان خروجی موتور برقی این خودرو به ۱۶۰ اسب‌بخار می‌رسد. حداکثر گشتاور آن نیز ۳۰۰ نیوتن‌متر است. تارا برقی می‌تواند از حالت سکون تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت را در ۹ ثانیه طی کند و حداکثر سرعت آن به ۱۴۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. باتری این خودرو ظرفیت ۴۵ کیلووات‌ساعت دارد و می‌تواند بیش از ۳۰۰ کیلومتر را با یک‌بار شارژ بپیماید. زمان شارژ سریع آن کمتر از ۳۰ دقیقه است؛ بااین‌حال با شارژ خانگی در حدود ۱۰ ساعت به‌طورکامل شارژ می‌شود. اکنون سپند خودرو شرایط ویژه فروش اقساطی تارا برقی را برای شما در نظر گرفته است تا خرید این خودرو دوست‌دار محیط‌زیست آسان‌تر شود.

تفاوت ظاهری تارا برقی با مدل معمولی چیست؟

در دومین نمایشگاه تحول صنعت خودرو، شرکت شفق دانا از نسل جدید آینه‌های جانبی الکتریکی‌دوربینی برای تارا برقی رونمایی کرد. این آینه‌ها که جایگزین آینه‌های سنتی هستند، ایمنی بیشتری را برای این خودرو نسبت به انواع مدل تارا فراهم می‌کنند و شفق دانا اولین تولیدکننده این نوع آینه‌ها در ایران است. این آینه‌های دوربینی با لنزهای عریض، نقاط کور را پوشش و تصاویر را در نمایشگرهای داخلی خودرو نمایش می‌دهند. همچنین، با استفاده از تکنولوژی دید در شب، در شرایط نوری نامناسب نیز عملکرد بهتری دارند و تصاویر شفافی از محیط اطراف ارائه می‌دهند.

تارا برقی بهترین ماشین برقی در ایران

۲. رانا برقی؛ برترین خودرو برقی ایرانی

رانا برقی خودرویی جدید نیست و تولید نسخه اولیه آن به سال ۱۳۹۸ بازمی‌گردد. بااین‌حال، در طی این سال‌ها، بهبودهایی در سیستم فنی آن صورت گرفته است. ایران‌خودرو در نمایشگاه تحول صنعت خودرو در سال ۱۴۰۱ از رانا EV پرده برداشت. پیشرانه الکتریکی این خودرو توان ۱۲۰ اسب‌بخار و گشتاور ۲۲۰ نیوتن‌متر را فراهم می‌کند. حداکثر سرعت رانا برقی به ۱۴۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد و می‌تواند از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت را در کمتر از ۱۰ ثانیه به‌دست آورد. یکی از خودروهای برقی چینی با مشخصات مشابه، BYD E6 است؛ پیشرانه برقی این ماشین نیز ۱۲۱ اسب‌بخار قدرت دارد. باتوجه‌به باتری قوی‌تر، قیمت خودرو byd e6 کاملاً مناسب و مقرون‌به‌صرفه است.

بررسی ویژگی‌های باتری‌ رانا برقی

رانا برقی، باتری‌ ۳۰ کیلووات ساعتی دارد که در قسمت انتهایی و کف خودرو نصب شده است‌ و قابلیت شارژ سریع در مدت ۴۵ دقیقه را دارند. درصورتی‌که از ولتاژ معمولی برای شارژ رانا برقی استفاده شود، شارژ باتری‌ها حدود ۸ ساعت زمان می‌برد. در حالت شارژ کامل، حداکثر سرعت این خودرو به ۲۲۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. رانا برقی همچنین پیشرانه‌ای بنزینی به حجم ۱.۰ لیتر و از نوع DOHC دارد که برای شارژ باتری‌های الکتریکی مورداستفاده قرار می‌گیرد. این ویژگی‌ها به رانا برقی عملکرد مناسبی بخشیده‌ و از نظر اقتصادی نیز آن را مقرون‌به‌صرفه کرده است. اگر قصد خرید این ماشین با بودجه محدود را دارید، از شرایط اقساطی ایران خودرو برای کاهش فشار مالی استفاده کنید.

۳. ساینا S برقی؛ هاچ‌بک برقی مدرن ایرانی!

ساینا S برقی یا Saina EV هاچ‌بکی مدرن است که طراحی جلوی آن از ساینا S صندوق‌دار الهام گرفته شده و در قسمت عقب شباهت فراوانی به تیبا ۲ دارد. این خودرو با موتور الکتریکی خود قدرتی معادل ۹۰ اسب‌بخار تولید می‌کند و از حالت سکون تا سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت را فقط در ۱۲ ثانیه شتاب می‌گیرد. حداکثر سرعت ساینا S برقی به ۱۳۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. بهترین و مطمئن‌ترین روش برای بهره‌مندی از ویژگی‌های ساینا برقی، خرید اقساطی ماشین از سپند خودرو با پیش‌پرداخت کم و اقساط منعطف است.

ساینا برقی از بهترین ماشین های برقی در ایران

مشخصات باتری ساینا S برقی

ساینا برقی با یک‌بار شارژ باتری‌های لیتیوم‌یونی، مسافتی حدود ۲۰۰ کیلومتر را می‌پیماید. برای شارژ باتری با برق خانگی، حدود ۴ ساعت زمان لازم است، درحالی‌که با استفاده از شارژ سریع، ۸۰ درصد از ظرفیت باتری فقط در ۴۰ دقیقه پر می‌شود.

ساینا برقی بهترین خودرو برقی ایرانی

۴. دنا پلاس پلاگین هیبرید؛ خودرو برقی دورگه ایرانی!

دنا پلاس پلاگین هیبرید، نوعی خودرو برقی بنزینی محسوب می‌شود و برای اولین‌بار در سال ۱۳۹۸ معرفی شد. باید بدانید که تفاوت ماشین هیبریدی با برقی در باتری آن‌‌هاست؛ خودروهای برقی فقط از باتری‌های الکتریکی برای حرکت استفاده می‌کنند و فاقد موتور احتراق داخلی هستند؛ درحالی‌که خودروهای پلاگین هیبرید هر دو نوع منبع انرژی (الکتریکی و احتراق داخلی) را دارند و می‌توانند از هر دو برای پیمایش استفاده کنند. آخرین نسخه دنا پلاس پلاگین هیبرید، توسط شرکت ایران خودرو در نمایشگاه تحول صنعت خودرو ۱۴۰۱ معرفی شد.

باتری لیتیوم‌یون با ظرفیت ۱۴ کیلووات‌ساعت و ولتاژ ۳۵۰ ولت، امکان پیمایش ۶۷ کیلومتر در حالت برقی و ۱۰۰۰ کیلومتر در حالت هیبریدی را برای این خودرو فراهم می‌کند. مصرف انرژی این خودرو ۲۰ کیلووات‌ساعت در هر ۱۰۰ کیلومتر است. شارژ سریع باتری‌های دنا پلاس هیبرید در ۳۰ دقیقه و شارژ خانگی در حدود ۴ ساعت انجام می‌شود. این خودرو همچنین موتور بنزینی ۳ سیلندر ۱.۰ لیتری دارد که مصرف ترکیبی آن به ۳.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر می‌رسد؛ این مقدار حدود ۵۰ درصد کمتر از نسخه بنزینی دنا پلاس EF7 است.

مشخصات دنا پلاس پلاگین هیبرید از ماشین های برقی ایرانی

خرید اقساطی خودروهای برقی ایرانی؛ راه‌حلی سبز برای آینده‌ای روشن‌تر!

در نهایت، خودروهای برقی معرفی‌شده در این مقاله نشان می‌دهند که صنعت خودروسازی ایران در مسیر تحول و نوآوری قرار دارد. تارا برقی با قدرت ۱۶۰ اسب‌بخار، ساینا S برقی با طراحی مدرن و عملکرد قابل‌قبول، رانا برقی با باتری‌ کارآمد و دنا پلاس پلاگین هیبرید با مصرف انرژی بهینه، همگی نمونه‌هایی از تلاش‌های موفقیت‌آمیز شرکت‌های ایرانی در تولید خودروهای سازگار با محیط‌زیست هستند.

این خودروها نه‌تنها از نظر فنی و عملکردی در سطح بالایی قرار دارند، بلکه از نظر اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه هستند. اگر به‌دنبال خرید یک خودروی برقی با شرایط اقساطی مناسب هستید، سپند خودرو بهترین گزینه برای شماست. سپند خودرو برای ثبت نام ماشین چینی و ایرانی برقی یا بنزینی، شرایط ویژه اقساطی با پیش‌پرداخت کم و اقساط منعطف بلندمدت برای شما در نظر گرفته است. برای تجربه رانندگی با یکی از بهترین خودروهای برقی ایرانی، از این فرصت طلایی استفاده کنید.