بررسی تفاوت رانا با دنا؛ کدام خودرو ملی در این رقابت برنده است؟
در سال 1396 حدود 43 هزار دستگاه خودروی دنا تولید شد و “ایران خودرو” توانست رشد 53 درصدی را در فروش این اتومبیل تجربه کند. در همان مقطع، خودرو رانا که زمانی پرطرفدار بود، ناگهان با کاهش 43 درصدی فروش مواجه شد و سیل عظیمی از مشتریان به سمت خرید اتومبیل دنا جذب شدند. اما چه تفاوتی بینِ این دو خودرو وجود داشت که باعث تغییر در میزان فروش آنها شد؟ ما در این مقاله به بررسی تفاوت رانا با دنا خواهیم پرداخت تا با بازبینی عملکرد هر دو خودرو، مقایسهای بین این دو اتومبیل ملی داشته باشیم. همراه وبسایت خرید خودرو اقساطی “سپند خودرو” باشید تا خودروهای رانا و دنا را زیر ذرهبین قرار دهیم.
تفاوت رانا با دنا از لحاظِ طراحی ظاهری؛ رخ کدام خودرو ملی زیباتر است؟
در بخش جلوی رانا چراغهای کشیده و زیبایی قرار دارد که داخل آنها از لامپهای تلسکوپی استفاده شده و در تاریکی نمای بسیار جذابی را از خود به نمایش میگذارند. اما بر خلافِ طراحی جلوی اتومبیل، در نمای جانبی فاصله کمی بین کاپوت، سپر و گلگیر مشاهده میشود و کمی ظاهر رانا را از این نما ناخوشایند کرده است. عقب اتومبیل نیز هماهنگی خوبی با بخشهای دیگر ماشین داشته و میتوان چراغهایی اسپورت و کشیده را در این بخش مشاهده کرد که وسط آنها لامپهای راهنما و دنده عقب قرار دارد.
طراحی دنا کاملا زبانی متفاوت نسبت به رانا داشته و با یک خودرو مدرنتر رو به رو هستیم. این اتومبیل در سگمنت D قرار میگیرد و جزو سدانهای خانوادگی مناسب برای مسافرت بهحساب میآید.
در بخش جلوی دنا چراغهای مکعبی شکل وجود دارد که توانسته ترکیب بسیار مدرنی را با جلوپنجرهی بزرگ و اسپورت حجیم این خودرو ایجاد کند. البته برخلافِ نمای رو به روی دنا که کاملا خشن است، در بخش عقب خودرو هماهنگی خوبی با ظاهر اتومبیل ایجاد نشده و شاهد چراغهایی با ظاهری مهربان و آرام هستیم. نمای جانبی نیز تغییر خاصی بهجز افزایش حجم گلگیر و تغییر دستگیرههای درب نسبت به سمند نداشته است.
دنا و رانا ظاهری خشن و اسپورت دارند، البته زبان طراحی آنها با یکدیگر تفاوت داشته و بهراحتی میتوان متوجه این موضوع شد. در دنا سعی شده تا از ظاهری خشک و خطهای تیز استفاده شود ولی رانا از زبان طراحی 206 که خطوط منحنی و نرمی دارد بهره برده است. از نظرِ طراحی صنعتی میتوان خودرو دنا را نسبت به رانا یک سر و گردن بالاتر در نظر گرفت، زیرا از ظاهری مدرنتر و سبکی اسپورتتر بهره برده است.
تفاوت پلتفرم دنا با رانا؛ کدام خودرو ساختار بهتری دارد؟
در زمان عرضه دنا به بازار خیلی از کاربران بیان کردند که این خودرو بهنوعی همان اتومبیل سمند بوده و فقط تغییر شکل یافته است. طبق گفته مدیر پروژه دنا (آقای رحیمی) فقط سیستمهای تعلیق، تجهیزات الکتریکی و سوخترسانی دنا از پلتفرم سمند بهره گرفته و در بخش شاسی، بدنه و ظاهر خودرو با یک ساختار ارتقاء یافته نسبت به سمند رو به رو هستیم.
در مقابل، خودروی رانا قرار داشته که میتوان آن را بهعنوان یک اتومبیل ملی بر روی پلتفرم خارجی در نظر گرفت! اگر به رانا نگاهی بیندازید، خواهید دید که ابعاد و شکل ظاهری این خودرو، شباهتهای زیادی با پژو 206 SD دارد. این شباهت به دلیل استفاده از پلتفرم پژو 206 برای تولید رانا بوده و میتوان گفت که دومین خودروی ملی “ایران خودرو” از یک ساختار فرانسوی استفاده کرده است.
البته ساختار بدنه رانا همانند پژو 206 صندوقدار نیست و “ایران خودرو” از یک چارچوب 3 محفظهای، بههمراه ورقهای فولادی فرم داده شده در طراحی آن استفاده کرده که باعث بالاتر رفتن استحکام اتومبیل میشود. مقاوم بودن بدنه این خودرو یکی از دلایل مشتریان برای خرید رانا است و محبوبیت زیادی در بین طرفدارانش دارد. اگر شما نیز در دسته علاقهمندان به این خودرو قرار دارید، میتوانید برای کسب اطلاعات بیشتر درباره رانا و خرید اقساطی آن به صفحه فروش اقساطی رانا مراجعه کنید.
بررسی داخل کابین رانا و دنا از نظرِ زیبایی ظاهری
در کابین داخلی دنا و رانا میتوان تهچهرهی اجدادشان را مشاهده کرد. بهمحض سوار شدن در دنا، متوجهی پلتفرم خودروی سمند در همان نگاه اول خواهید شد. در رانا نیز فضای تنگ و داشبورد آن میتواند شما را به یاد پژو 206 بیندازد.
در بخشهایی از داشبورد دنا و همچنین قسمتهایی از دربها شاهد خطوطی از چوب هستیم که جذابیت کابین را چند برابر میکند. همچنین در طراحی و آرگونومی داشبورد این اتومبیل نیز از هیوندای سوناتا YF الهام گرفته شده که نمای بسیار اسپورتی را به کابین داده است.
در رانا نیز طراحی تکراری 206 با متریالهای بیکیفیت را مشاهده خواهیم کرد. کنسول وسط خودرو همانند پژو 206 بوده و دکمههای کنترل آینهبغل، دسته دنده، ترمزدستی و کلید شیشههای جلو در این قسمت قرار دارد. یکی از نقاط ضعف کابین دنا، عدم وجود امکانات سادهای مانند زیر آرنجی است که این موضوع میتواند سرنشینان را در مسافرتهای طولانی خسته کند.
بهصورت کلی میتوان کابین خودرو ملی دنا را نسبت به رانا بهتر دانست و همین موضوع تأثیر بسزایی در فروش این خودرو داشته است. اگه شما نیز علاقهمند به امکانات و جذابیت ظاهری این خودرو هستید میتوانید با مراجعه به صفحه فروش اقساطی دنا با مشخصات کامل این خودرو و همچنین شرایط خرید قسطی آن آشنا شوید.
بررسی مشخصات فنی رانا و دنا؛ کدام خودرو ملی قدرت بیشتری دارد؟
موتور رانا و دنا از نظرِ عملکرد تفاوتهای قابلتوجهی با یکدیگر دارند. البته هر دو خودرو در مدل “پلاس” خود کمی بهبود پیدا کردند و میتوان عملکرد بهتری را در آنها مشاهده کرد.
بر روی رانا، موتور TU5 پیادهسازی شده که دارای 1.6 لیتر حجم بوده و قدرتی معادل با 105 اسب بخار دارد. همچنین یک گشتاور با 142 نیوتن متر در موتور این خودرو وجود دارد که میتواند 5800 دور در دقیقه فعالیت کند. این موتور باعث شده تا اتومبیل رانا در فضاهای شهری عملکرد خوبی داشته باشد. البته با توجه به وزن بالاتری که نسبت به 206 دارد حدود 0.6 ثانیه شتاب کمتری نسبت به جد خود (پژو 206) داشته و در مدت 12 ثانیه شتاب میگیرد.
در دنا میتوان قدرت موتور بیشتری را نسبت به رانا مشاهده کرد. این خودرو ملی از موتور EF7 استفاده کرده که در سمند، پژو 405 و پژو پارس شاهد عملکرد آن بودیم.EF7 یک موتور 4 سیلندره با حجم 1646 لیتر بوده که دارای قدرتی برابر با 115 اسب بخا است. همچنین حداکثر گشتاورِ این خودرو نیز 157 نیوتن محاسبه شده که با یک گیربکس 5 سرعتِ میتواند قدرت را به چرخهای جلو هدایت کند.
در جدول زیر میتوانید مقایسه دقیقتری از مشخصات فنی دنا و رانا مشاهده کنید.
مدل خودرو | دنا | رانا |
حجم موتور | 1.6 لیتر | 1.6 لیتر |
حداکثر قدرت | 115 اسب بخار | 105 اسب بخار |
حداکثر گشتاور | 157 نیوتن متر | 142 نیوتن متر |
جعبه دنده | 5 دنده دستی | 5 دنده دستی |
شتاب | 13.5 ثانیه | 12 ثانیه |
حداکثر سرعت | 189 کیلومتر | 189 کیلومتر |
وزن | 1258 کیلوگرم | 1109کیلوگرم |
مصرف سوخت | 7.74 لیتر | 6.9 لیتر |
همانطور که میتوان مشاهده کرد دنا قدرت بیشتری در موتور خود دارد ولی رانا 1.5 ثانیه در شتابگیری خودرو سریعتر عمل کرده است. البته اتومبیل دنا یک مدلِ پیشرفتهتر به نام دنا پلاس دارد که نسبت به دنای معمولی عملکرد بهتری در شتاب داشته است. شما میتوانید با مراجعه به صفحه فروش اقساطی دنا پلاس با مشخصات این اتومبیل نیز آشنا شوید.
تفاوت رانا با دنا از نظرِ امکانات رفاهی و امنیتی
قطعاً تجهیزات خودروی دنا نسبت به رانا خیلی بیشتر است و در این موضوع شکی وجود ندارد. امکانات رانا در حد یک خودروی متوسط بوده و نمیتوان تجهیزات یک اتومبیل لوکس مانند دنا را از آن انتظار داشت.
حسگر دنده عقب، شیشههای برقی، سیستم صوتی 4 بانده و آینههای برقی از جمله امکانات رفاهی اصلی در رانا بهحساب میآیند. همچنین این خودرو از لحاظِ ایمنی دارای دو ایربگ، ترمزهای ABS و چهار چرخ دیسکی است که با بدنه قوی خود تقریباً امکانات ایمنی نسبتاً خوبی دارد.
در خودرو دنا نیز میتوان شاهد کروز کنترل، سیستم مولتیمدیا، مانیتور لمسی، تنظیمات 6 جهتِ برقی صندلیها و سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک بود که جزو امکانات رفاهی اصلی این خودرو هستند. از نظرِ امکانات ایمنی نیز میتوان به سیستم ترمز ABS و EBD، ترمزهای دیسکی جلو و عقب، کیسه هوای سرنشینان و فرمان جمع شونده اشاره کرد که جزو اصلیترین تجهیزات امنیتی دنا بهحساب میآیند.
دنا بهتر است یا رانا؟ کدام خودرو انتخابی هوشمندانهتر است؟
در یککلام میتوان گفت که خودرو دنا با توجه به امکانات رفاهی و امنیتی بیشتر، قدرت موتور بالاتر و ظاهر زیباتر نسبت به رانا عملکرد بهتری از خود ارائه داده است. تنها مسئلهای که میتواند باعث شود تا شخصی از این خودرو استقبال نکند، مسئله قیمت آن بوده که بیشتر از رانا است.
موارد زیر اصلیترین تفاوتهای رانا با دنا است که میتوانید آنها را بررسی کنید:
- طراحی کابین دنا نسبت به رانا مدرنتر و زیباتر است.
- ظاهر خودرو دنا در برابر رانا یک سر و گردن بالاتر است.
- قدرت موتور دنا 115 اسب بخار و رانا 105 اسب بخار است.
- از نظرِ امکانات رفاهی و امنیتی، خودرو دنا تجهیزات بیشتری دارد.
- شتاب 0 تا 100 رانا از دنا حدود 1.5 ثانیه کمتر است.
اگر نیازمند اطلاعات بیشتر از این دو مدل خودرو هستید یا قصد خرید اقساطی دنا یا رانا را دارید، میتوانید توسط شماره 02191072104 با کارشناسان سپند خودرو ارتباط برقرار کنید.
پرسش و پاسخ
نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید