چین تقریباً به سرعت سایر نقاط جهان، در حال ساختن کارخانه‌ها‌ی خودروهای برقی است. تولیدکنندگان چینی میلیاردها دلار سرمایه از سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی را به کار می‌گیرند تا پرچم‌دار بازار رو به رشد خودروهای برقی شوند.

در حال حاضر خیلی زود است که بگوییم خودروسازان چینی می‌توانند سردمدار بازار خودروهای برقی باشند، اما  آن‌ها برای بدست آوردن این جایگاه سخت در حال تلاش هستند و زیرساخت‌های لازم را ساماندهی می‌کنند  و ظرفیت تولید را افزایش می‌دهند. کمپانی‌های Xpeng Motors, Nio, Geely و سایر کمپانی‌ها در حال ساخت کارخانه‌های جدید در داخل کشور هستند و بطور منظم تأسیسات تولیدی جدیدی را راه‌اندازی می‌کنند تا امکان افزایش تدریجی تولید محصول را فراهم نمایند.

علاوه بر این، استارتاپ‌های مختلف، تولیدکنندگان لوازم الکترونیکی و سایر  شرکت‌هایی که به تازگی وارد صنعت خودروسازی شده‌اند، به کارزار اخذ جایگاه در بازار خودروهای برقی می‌پیوندند. همزمان، آن‌ها در حال شرط‌بندی در مورد این موضوع هستند که خریداران در چین و خارج از کشور حاضر خواهند بود تا حداقل 40 هزار دلار برای خرید خودرو از یک کمپانی کمتر شناخته‌شده هزینه کنند.

یک خودروی برقی چینی

صنعت چین همچنان به رشد و حرکت خود ادامه می‌دهد. بر اساس تخمین LMC Automotive، چین تا سال 2028 سالانه بیش از 8 میلیون خودرو برقی تولید خواهد کرد. میزان تولید چین در سال گذشته در حدود یک میلیون خودروی برقی بوده است. این در حالی است که اروپا تا سال 2028 تنها 5.7 میلیون خودروی تمام برقی در سال تولید خواهد کرد. در آمریکای شمالی تولیدکنندگان قصد دارند میزان تولید خود را بیشتر کنند. ماه گذشته، پرزیدنت بایدن با اشاره به اینکه کشورش در حال حاضر از چین عقب افتاده است، از ایالات متحده خواست تا تلاش‌های خود را در راستای ارتقاء صنعت خودروهای برقی افزایش دهد. بر اساس گزارش LMC Automotive، شرکت‌های آمریکای شمالی قصد دارند تا سال 2028 تنها 1.4 میلیون خودروی برقی تولید نمایند. این در حالی است که سال گذشته در حدود 410 هزار خودروی برقی تولید کردند.

در حال حاضر در کشور چین زیرساخت‌های لازم برای خدمات الکتریکی مستقر شده است. با حمایت دولت، بیش از 800.000 ایستگاه شارژ عمومی در کشور بنا شده است که این تعداد تقریباً دو برابر سایر نقاط جهان است. با توجه به سرعت کندتر ایجاد زیرساخت‌های لازم در خارج از چین، بسیاری از تولیدکنندگان قصد دارند تا به تولید خودروهای هیبریدی که ترکیبی از سیستم پیشرانه‌ی الکتریکی و موتور بنزینی هستند، ادامه دهند. با این حال، بازار خودروهای برقی به سرعت در حال رشد است و تعداد بیشتری از تولیدکنندگان بزرگ برنامه‌هایی را برای توقیف تدریجی تولید خودروهایی با موتور احتراق داخلی، ارائه می‌نمایند. عدم شناخت کافی از برندهای نوظهور، خوروسازان جدید چینی را چه در خارج و چه در داخل کشور با مشکل جدی مواجه خواهد کرد. بنابراین وجود بازار خودروهای برقی در داخل کشور و همچنین حمایت همه جانبه‌ی مسئولان از خودروسازان چینی، عامل مهمی است.