مقایسه رهام و دنا – دو خودروی ملی از دو خودروساز ایرانی!
رهام جدیدترین خودروی سایپاست. خودرویی که به عنوان یک خودروی ملی معرفی شده و از قضا هدف از عرضه آن به بازار خودرو رقابت با خودروی دنا است. اگر در ذهن شما هم این سؤال به وجود آمده است که مشخصات کدامیک از این خودروها بهتر است و کدام یک عملکرد بهتری دارند در این مقاله با ما همراه شوید تا به مقایسه رهام و دنا بپردازیم. در ابتدا به مقایسه این دو خودرو از جهات مختلف میپردازیم و در پایان میتوانیم در مورد ویژگیها و عیوب هرکدام از این دو خودرو نتیجهگیری کنیم.
مقایسه مشخصات کلی رهام و دنا
پیش از هر چیز به معرفی کوتاهی در مورد این دو خودرو بپردازیم. دنا را شاید بتوانیم اولین خودروی پرآپشن داخلی بدانیم. این خودرو در سال 1393 به بازار خودرو عرضه شد. دنا یک سدان با کیفیت و با قیمت مناسب محسوب می شود. این خودرو از نظر ظاهری و از نظر فنی توانست موفق به جلب توجه بسیاری از خریداران خودرو شده و به انتخاب آنان تبدیل شود. به عقیده برخی دنا فیس لیفت سمند سابق است، اما ایران خودرو معتقد است که این خودرو کاملا جدا از سمند می باشد.
رهام نیز خودروی تازه وارد سایپا است و به ادعای این شرکت خودرویی کاملا ملی و داخلی محسوب می شود. البته با اینکه این خودرو از نظر ظاهری بسیار زیبا به نظر می رسد، اما به عقیده برخی جلوی استایل کلی خودرو و طراحی قسمت جلو کاملا شبیه به برلیانس سری 200 است. اما با این وجود این طراحی از زیبایی خوبی برخوردار است و حتی ظاهری بسیار بهتر نسبت به خودروهای سری 200 برلیانس ارائه داده است.
مقایسه رهام و دنا از نظر مشخصات فنی
به مقایسه فنی این دو خودرو بپردازیم. همانطور که می دانید در هر دو مدل خودروی دنا و دناپلاس از موتور مشهور EF7 استفاده شده است. این پیشرانه که یکی از قدرتمندترین پیشرانه های مورد استفاده ایران خودروست، 4 سیلندر و 16 سوپاپ دارد و حجم آن حدود 1.7 لیتر است. حداکثر توانی که این پیشرانه در خودروی دنا قادر به تولید آن است 114 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن 155 نیوتن متر است. انتقال نیرو در این خودرو به واسطه یک گیربکس 5 سرعته دستی به چرخ های جلو انتقال پیدا می کند. البته دنا دارای مدل اتوماتیک نیز هست.
اما با توجه به این مشخصات عملکرد دنا در بخش فنی در چه وضعیتی قرار دارد؟ شتاب 0 تا 100 دنا در حدود 13 الی 14 ثانیه است و حداکثر سرعت آن نیز 200 کیلومتر بر ساعت است.
دنا پلاس مجهز به استاندارد آلایندگی یورو 4 است و مصرف سوخت این خودرو در سیکل ترکیبی چیزی در حدود 7.7 لیتر در هر صدکیلومتر است.
در مقابل دنا، رهام با یک موتور 4 سیلندر و 16 سوپاپ قد علم کرده است که حجم آن 1650 سی سی است. سایپا از موتوری که بر روی خودروهای برلیانس سری 300 و برلیانس C3 قرار داده شده، در این خودرو استفاده کرده است. توان تولیدی این موتور 113 اسب بخار و حداکثر گشتاور آن 154 نیوتن متر است. رهام در دو مدل 5 دنده دستی و 6 دنده اتوماتیک به بازار عرضه شده و انتقال نیرو در این خودرو به چرخ های جلو صورت می گیرد.
بنابراین حداقل بر روی کاغذ، این دو خودرو دارای عملکرد یکسانی هستند. از آنجایی که هنوز بررسی دقیقی بر روی عملکرد فنی رهام صورت نگرفته نمی توان به طور دقیق در مورد مشخصات فنی آن نظر داد، اما با توجه به آمارهای روی کاغذ و با توجه به عملکرد این موتور بر روی خودروهای برلیانس می توان حدس هایی در مورد عملکرد این پیشرانه زد. احتمالا رهام شتاب صفر تا صد 13 الی 14 ثانیه ای عملکرد مشابهی با خودروی دنا دارد. حداکثر سرعت این خودرو نیز حدود 190 الی 200 کیلومتر بر ساعت است.
با اینکه در بحث توان فنی، دنا با تفاوت بسیار کمی در پیش است، اما در بحث استاندارد آلایندگی و مصرف سوخت (با توجه به جدیدتر بودن خودروی رهام) برتری با رهام است. استاندارد آلایندگی مصرف سوخت رهام یورو 5 می باشد و مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی حدود 6.8 الی 7.1 لیتر بنزین تخمین زده شده است.
مقایسه مشخصات ظاهری دنا و رهام
از نظر هر شخص یک خودرو می تواند از ظاهر زیبا یا زشتی برخوردار باشد و این امر کاملا سلیقه ای است. نکته ای که در مقایسه های پیشین نیز به آن اشاره کرده ایم. اما با توجه به اصول زیباشناسی و نقدکارشناسان به نقدی جزئی در این مورد میپردازیم.
سایپا با تولید رهام گام مثبتی در زمینه طراحی این خودرو برداشته است. حتی اگر قرار باشد این خودرو را الگوبرداری از خودروهای برلیانس بدانیم، باید این نکته را قبول کرد که طراحی بالغ و نسبتا خوبی از سایپا می بینیم. از طرفی دنا نیز امروزه یکی از زیباترین خودروهای داخل و شاید حتی به عنوان زیباترین خودروی ملی شناخته می شود (البته قبل از زمان تولید و عرضه رهام) . البته ذکر این نکته مهم را لازم می دانیم که دنا در نسخه پلاس دارای طراحی زیباتری است و آن را میتوانیم زیباتر و کامل تر بدانیم.
شاید بتوانیم دنا را به دلیل بهره گیری از طراحی مستقل و متفاوت و البته با ابهت آن از نظر طراحی بهتر بدانیم، اما بهتر است صبر کنیم تا ببینیم نظر کاربران در مورد طراحی این دو خودرو چیست و کدام یک از آن ها طراحی زیباتری دارند.
مقایسه طراحی داخلی
از نظر طراحی داخلی هر دو خودروی دنا و رهام از ضعفی بزرگ بهره می برند. استفاده از مواد پلاستیکی بی کیفیت. البته با توجه به اینکه این دو خودرو در محدوده قیمتی خودروهای با کیفیت و اقتصادی قرار دارند و از آپشن های زیادی برخوردار هستند کاملا منطقی به نظر می رسد.
رهام گویا مدل فیس لیفت خودروهای برلیانس است. چرا که این خودرو حتی در طراحی داخلی نیز به سبک و سیاق برند برلیانس پیش رفته است. استفاده از رنگ های مشخص، طراحی المان های داخلی و حتی شکل و فرم صندلی های خودرو شباهت عجیبی به خودروهای برلیانس سری 300 دارد. البته این یک نقطه ضعف محسوب نمی شود و از آنجایی که برلیانس در زمینه طراحی داخلی محصولات سری 300 بسیار خوب عمل کرده، ما نیز از این الگوبرداری خرسندیم.
خودروی دنا نیز به دلیل استفاده از المان های زیبا و طراحی اسپرت فرمان و صفحه کیلومتر و همچنین بهره گیری از صندلی های خوش فرم و با کیفیت و اتاقی مدرن طراحی داخلی خوبی دارد و از این بعد در محدوده قیمتی خود از بهترین ها محسوب می شود.
مقایسه امکانات رفاهی و ایمنی دنا و رهام
البته دنا یکی از پرآپشن ترین خودروهای تولیدی کارخانه ایران خودرو محسوب می شود و نمی توان در این محدوده قیمتی، امکانات این خودرو را دست کم گرفت، اما خودروی رهام در نسخه سوپرلوکس با توجه به این که خودروی جدیدتری محسوب می شود از امکانات بهتری نسبت به دناپلاس بهره می برد.
با توجه به مقایسه قسمت های مختلف میتوانیم به این نکته دست پیدا کنیم که برتری به شکل بسیاری کمی با رهام است، البته احتمالا قیمت رهام نیز کمی از دنا بالاتر خواهد بود و با توجه به این اختلاف قیمت برتری نسبی رهام قابل درک است. با این حال باید منتظر عرضه رهام باشیم تا با توجه به قیمت دقیق این محصولات و مبحث فنی و امکانات این دو بتوانیم تصمیم قاطع تری در مورد برتری هر یک از این دو خودرو بگیریم.
پرسش و پاسخ
نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید